Sporządź wykres funkcji f(x) = cos^2x + |sin x| * sin x
Synt: | | 5 | | 5 | |
Sporządź wykres funkcji [P[f(x) = cos2x + |sin x| * sin x] dla x ∍ < − |
| π ; |
| π > |
| | 2 | | 2 | |
Tak, wiem, było, można łatwo znaleźć, ALE:
1. nie rozumiem istoty sprawy − JAK sie robi ten wykres.
Po obliczeniu:
| | ⎧ | cos2x gdy sin x < 0 | |
| f(x) = | ⎨ | |
|
| | ⎩ | 1 gdy sin x ≥ 0 | |
I teraz wykres rysuję cos2x − co teraz? ona jest zwężona o połowe tak? sięga do 1 czy do 2? To
głupie pytanie, ale w odpowiedziach jest jakiś kosmos.
30 kwi 16:30
30 kwi 16:59
Synt: Czemu nikt nie chce mi pomóc?
30 kwi 17:37
Synt: to [P[f(x) to miało być pogrubienie, to nic nie wnosi do zadania!
30 kwi 17:38
PanCogito: cos2x jest dwukrotnie węższe i jest w przedziale (−1 , 1)
30 kwi 19:33
xox: ok. ale co dalej?
30 kwi 20:30