NIE WIEM CO Z TYM DALEJ ZROBIĆ
Proszę o pomoc, bo przygotowuję się do spr i musze rozumieć wszystko
a) y= √asin2x + bcos2x
| 1 | ||
y'= | * 2asinx * cosx +2bcosx * (−sinx)=
| |
| 2√asin2x + bcos2x |
, proszę o wytłumaczenie
b)y= sin4x − cos4x
y'= 4sin3x * cosx − 4cos3x * sinx −−> dobrze to jest
, nie wiem co dalej
| 1 | 1 | |||
c)y = | + | |||
| cos2x | sin2x |
| sin2x + cos2x | 1 | |||
y= | = | |||
| cos2xsin2x | cos2xsin2x |
| 0−1*(2cosx*(−sinx)*sin2x + cos2x * 2sinx *cosx) | ||
y'= | =
| |
| (cos2xsin2x)2 |
| 2cosx*sin3x − 2sinx * cos3x | ||
= | i co dalej ![]()
| |
| cos4xsin4x |