matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Matura2011:
Rozwiąż równanie 2x
3
− 18x=0
30 kwi 15:23
rumpek:
2x(x
2
− 9) = 0 2x(x − 3)(x + 3) = 0 x∊{−3,0,3}
30 kwi 15:26
Mati:
Delta? Albo 2x(x
2
−9) = 0 x=0 i x=
√
9
lub −
√
9
30 kwi 15:26
Mati:
√
9
= 3 sory xd
30 kwi 15:26