wyznaczyć największą i najmniejszą wartość funkcji
pure & clean: wyznaczyć największą i najmniejszą wartość funkcji f(x)=−x2+4x+3 w przedziale (0;2>
30 kwi 14:27
Mati: Ramiona skierowane do dołu. Sprawdź xw czy nalezy do przedziału.
30 kwi 14:30
pure & clean: 2,7 to wierzchołek; więc 7 to ymax; dla x=0, y=3; ale 0 nie nalezy do przedziału...
30 kwi 14:33
DasAuto: Δ=16−12=4
Największa wartość y=1
30 kwi 14:33
ICSP: DasAuto czy ja ciebie będę ciągle poprawiał?
30 kwi 14:34
DasAuto: A w mordę znowu się pomyliłem

Δ= 16+12=28
30 kwi 14:35
ICSP: największa wartość to oczywiście 7
30 kwi 14:35
DasAuto: No właśnie

dobra dość już matmy na dzisiaj idę odpocząć
30 kwi 14:36
roman: jak można mieć dość matematyki ,,,,
30 kwi 14:40
roman: ta dzisiejsza młodzierz ....
hehehe
30 kwi 14:40
pure & clean: no właśnie jak można mieć dość matmy? matma rlz
30 kwi 16:04