wykres funkcji trygonometrycznej i wymiernej
kaczy: Naszkicuj w jednym układzie współrzędnych wykresy funkcji f(x)= cosx i g(x)=
2x + 4x + 3
. Korzystając z wykresów funkcji f i g , podaj liczbę rozwiązań ujemnych i liczbę rozwiązań
dodatnich równania f(x)=(gx).
Tak więc wyruję te dwa wykresy i wychodzi mi że przecinają się tylko w jednym punkcie poniżej
osi OX, czyli, że ma tylko jedno rozwiązanie ujemne i żadnego dodatniego, a w odpowiedziach
jest że ma mieć dwa rozwiązania ujemne i jedno dodatnie. Może mi ktoś pomóc z tym zadaniem?