matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przekształć
panix:
(a+1)(29−a)=9
2
30 kwi 12:15
panix:
ma wyjść a
2
−28a+52=0
30 kwi 12:16
Kejt:
29a−a
2
+29−a=81 −a
2
+28a−52=0 Δ=784−208=576
√
Δ
=24
−28+24
a
1
=
=...
−2
−28−24
a
2
=
=...
−2
30 kwi 12:19