rozwiąż równanie:
Jola: rozwiąż równanie: x
2−3x
2−8x+24=0
mam podane rozwiązanie ale chyba jest błąd w nim i potrzebuję konsultacji z kimś
30 kwi 11:05
wewe: x2(x−3) − 8(x−3) = 0
(X2−8)(x−3)=0
(x−2{p}2)(x+2{p}2)(x−3)=0
x1 = 2√2 x2 = −2{p}2 x3 = 3
30 kwi 11:07
wewe: wybacz, literowki ,zaraz poprawie
30 kwi 11:08
wewe: x2(x−3) − 8(x−3) = 0
(x2−8)(x−3)=0
(x−2√2)(x+2√2)(x−3)=0
x1 = 2√2 x2 = −2√2 x3 = 3
30 kwi 11:09
wewe: bo rownanie to X
3 − 3x
2 − 8x + 24 = 0

tam w tresci zadania nie zrobilas przypadkiem malego
bledu ?
30 kwi 11:11
Jola: a tak przepraszam tam powinno być właśnie x3
30 kwi 11:16
Jola: dzięki

już rozumiem jak to zrobić...
30 kwi 11:17