Logarytmy
Michał: liczba log 2 (log 20 + log 5) jest równa ?
30 kwi 09:18
Licealista: 2(log 20 + log 5) = 2(log 100) = 2*2 = 4
30 kwi 09:24
Nie jestem mądry: ale czy log
102= 2 ?
30 kwi 09:26
DasAuto: Będzie tak :
log 2 (log 100)= log 2 * 2 z własności logarytmów 2log 2= log 22=2
30 kwi 09:33
DasAuto: oj przepraszam zle

2log 2 ≠ 2
30 kwi 09:38
Michał: Dziękuje za odpowiedzi
30 kwi 09:41
pafcio: a może w zadaniu jest log2 a nie log2 <myśli>
30 kwi 09:42
Michał: To jaki jest wynik? że log 2 = 2 ?
30 kwi 09:43
Michał: Jest tak jak podałem, takie akurat dostałem na teście które sobie na fb rozwiązuje.
30 kwi 09:43
Licealista: O przepraszam, nie zauważyłem log przed nawiasem, myślałem, że sama 2 stoi

W takim razie
będzie:
log 2 * 2 = log 4
Pozdrawiam.
30 kwi 09:44
Michał: Dziękuje.
30 kwi 09:50