Równa się?
Michał: (26)7:813
30 kwi 08:41
Gosia: 26*7:(23)13=2042:239=242−39=23=8
30 kwi 08:51
Gosia: tam zamiast 20 ma być 2
30 kwi 08:52
Michał: Wielkie dzięki!
A takie zadanko z logarytmów:
log72−log798= ?
Mi wyszło tak że 98/2=49 gdzie log749=x 7x=49 x=7
Dobrze zrobiłem, bo mi w teście wyświetliło że wynik jest zły.
30 kwi 09:08
Michał:
Kolejne takie z pozoru łatwe a mimo to mam z tym problemy, jak ktoś to rozwiąże to już łapie o
co chodzi, najtrudniej mi samemu wpaść na rozwiązanie.
Dziękuje za pomoc
30 kwi 09:14
Michał: To zadanie z logarytmami rozwiązałem: x=2.
To powyższe nie mogę rozwiązać.
30 kwi 09:23
pafcio: chyba x= −2
30 kwi 09:32
ICSP: Michał to są ułamki czy kombinacje?
30 kwi 10:12