.
k.: O liczbie x wiadomo, że 3 log x = 9 . Zatem x =
29 kwi 23:02
ICSP: logx = 3
x = 1k
29 kwi 23:03
29 kwi 23:05
Eta:
logx=3 => x= 103= 1000
29 kwi 23:06
k.: takie są odpowiedzi :
A. x = 2
C. x = 3
9
D. x = 9
3
29 kwi 23:07
k.: ?
29 kwi 23:15
ICSP: to jest log3 x czy 3log x?
29 kwi 23:15
Eta:
To może taki jest ten logarytm:
log
3x=9 .. ?
nikt nie będzie zgadywał... "co autor miał na myśli" ?
bo inaczej , to jaka treść, taka odp
29 kwi 23:16
Rivi: Zgaaadywanki! ;3
29 kwi 23:19
k.: cicho, poprawiam

O liczbie x wiadomo, że log
3 x = 9 . Zatem x =
29 kwi 23:31
energol: zobacz definicje logarytmu a tak nawiasem to odp. a) 2
29 kwi 23:34
Rivi: logab=c
ac=b
podłóż sobie
29 kwi 23:34
roman: 2
29 kwi 23:35
ICSP: energol to ty zobacz sobie definicję logarytmu a nie głupoty gadasz.
29 kwi 23:35
ICSP: oczywiście od C
29 kwi 23:36
CKE: faktycznie sory za błąd troche pozno jest i mozg juz nie ten co rano
29 kwi 23:50
ICSP: CKE się pomyliło

Kto nam matury układa. Ja się zaczynam bać o odpowiedzi.
29 kwi 23:52
k.: wybaczam

dzięki
29 kwi 23:53
Zozolki: a nie zgodzę się z tym log₃x=9
log₃x=9
x= 9 ³
zatem będzie odpowiedz D nie C
17 wrz 10:00
Basia: to może najpierw przeczytaj definicję

log
ab = c ⇔ a
c = b
17 wrz 11:09