matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytm
Michał:
wykaz, ze liczby tworza w podanej kolejnosci ciag arytmetyczny.
1
1
1
,
,
log3 2
log6 2
log12 2
oblicz roznice tego ciagu. jak je zamienic aby mozna bylo w jakis latwy sposob podstaiwc?
29 kwi 22:58
Maryjusz:
1
= log
2
3
log
3
2
1
=log
2
6
log
6
2
1
=log
2
12
log
12
2
29 kwi 23:02
Michał:
dziekuje
29 kwi 23:03