...
Witek : Proszę o pomoc w tym układzie równań
⎧
z30−z =
35−xx
⎩ (35−x) −z = z − (30−z)
wyznaczenie x
x = 65 −3z
a równanie kwadratowe
−6x
2 + 255z + 900= 0
czy to jest dobrze


29 kwi 22:14
Eta:
Najpierw napisz treść zadania, skąd masz taki układ?
29 kwi 22:28
29 kwi 22:31
Witek : Dane są cztery liczby ustawione w ciąg. Trzy pierwsze tworzą ciąg geometryczny, a trzy ostatnie
arytmetyczny. Suma pierwszej i czwartej liczby równa jest 35, a suma drugiej i trzeciej liczby
jest równa 30. wyznacz te liczby
30 kwi 08:07