matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
czy istnieje liczba???
sokrates:
x
2
=x+1
29 kwi 21:00
sokrates:
x
2
=x+1 x
2
− x −1 = 0 Δ=−5
1+
√
5
x
1
=
=φ
2
1−
√
5
x
2
=
=2−φ
2
29 kwi 21:00
oktavius:
x
2
=x+1 x
2
− x −1 = 0
Δ=5
1+
√
5
x
1
=
=φ
2
1−
√
5
x
2
=
=2−φ
2
poprawka
29 kwi 21:01
oktavius:
x
2
=x+1 x
2
− x −1 = 0 Δ=−5
1+
√
5
x
1
=
=φ
2
1−
√
5
x
2
=
=
φ−1
2
29 kwi 21:03
oktavius:
Δ=5
29 kwi 21:03