matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
???????
monika:
wiedząc że sinx+ cosx=5/4, oblicz sinx*cosx
29 kwi 20:28
ICSP:
(sinx+cosx)
2
= 1 + 2sinxcosx. Podstaw co tam masz i rozwiąż to równanie.
29 kwi 20:29
o_O:
5
(
)
2
=1+2sinxcosx
4
25
−1 = 2sinxcosx
16
9
= 2sinxcosx
16
9
sinxcosx =
32
29 kwi 20:34
monika:
tak tak tak
29 kwi 20:36