...
Witek : Proszę was dobrzy ludzie o pomoc w tym układzie równan bo nie wiem jak go zrobić

⎧
z30−z =
35−xx
⎩ (35−x) −z = z − (30−z)
29 kwi 20:20
ICSP: Z drugiego wyznacz x i wstaw do pierwszego równania. Pamiętja najpierw o ustaleniu dziedziny.
Ułamki pisz z dużym U
29 kwi 20:21
Witek : powstanie mi równanie kwadratowe, prawda?
29 kwi 20:24
ICSP: tak.
29 kwi 20:25
Witek : jak by mi coś nie wychodziło będe pytał
29 kwi 20:27
Witek : troche sie gubie
x = 65 − 3z
a moje równanie
−6z
2 + 255z + 900 = 0
czy to jest dobrze

?
29 kwi 21:05
29 kwi 21:34
29 kwi 21:46