.
bachus: MATURA !
Iloczyn wszystkich rzeczywistych pierwiastków równania:
(x−4)(x+2)(x−5)(x
9+9)=0
Proszę WAS Dobre Duszki o rozwiązanie krok po kroku bo wychodzi mi kuriozalny wynik niestety
29 kwi 20:04
ICSP: 4*(−2) *5 =
29 kwi 20:05
bachus: wyjaśnij te znaki bo tego nie kumam.
29 kwi 20:06
ICSP: (x−4)(x+2)(x−5)(x9+9) = 0 ⇔ x−4 =0 v x+2 = 0 v x−5 = 0 v x9 + 9 = 0
tam na pewno jest x9?
29 kwi 20:09
bachus: nie, x2, ale to i tak nie ma pierwiastków rzeczywistych.
Dzięki, teraz wszystko jasne.
29 kwi 20:14
ICSP: jest duża różnica pomiędzy x2 oraz x9.
29 kwi 20:19
bachus: tu i tak na jedno wyszło.
strzała!
29 kwi 20:26
romanooo: nie wyszło by na jedno

jak bys podstawił w przybilżeniu − 1,276518007 to byś miał 4
pierwiastek
29 kwi 20:37