matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ZADANIA
K:
Rozwiąż równania wykładnicze . a) 9x = 27x _____ = 81 b) 5x+1 − 15 * 5x−2 = 110 c) 2x * √2 = 116 d)0,1 = 1000 * 10x W pierwszym przykładzie jest ułamek ale nie wiedziałam jak go zapisać .
29 kwi 19:14