matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funckja wykładnicza dla ciekawskich ;)
Mordo:
1 + 3
x
2
= 2
x
29 kwi 19:05
M:
18 mar 10:45
M:
16 cze 12:36
:
1+(
√
3
)
x
=2
x
Wystarczy narysować lewą i prawa stronę aby wiedzieć, iż może być tylko 1 rozwiązanie. Łatwo je zgadnąć: x=2
16 cze 12:51