matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy
Iga:
Rozwiąż 4x
3
− 2x
2
+8x−4=0 3x
3
− 6x
2
+2 =0
29 kwi 17:44
Niunia85:
a) 2x
2
(2x−1)+4(2x−1)=0 (2x−1)(2x
2
+4)=0
1
x=
2
29 kwi 18:34
Niunia85:
w tym drugim przepisalas wszystko?
29 kwi 18:35