...
Czarny: Witam, bardzo bym prosił aby ktos mógł mi pomóc w rozwiazaniu tego układu równań krok po kroku,
29 kwi 17:37
Kejt:
−3−y=y−x
−x=−3−y−y
−x=−3−2y
x=3+2y
podstawiam:
27y=x
2 // założenie y≥0
27y=(3+2y)
2
27y=9+12y+4y
2
−4y
2+15y−9=0
Δ=225−9*4*4=225−144=81
√Δ=9
| | −15+9 | | −6 | | 6 | | 3 | |
y2= |
| = |
| = |
| = |
| |
| | −8 | | −8 | | 8 | | 4 | |
x=3+2y
x
1=3+2*3=3+6=9
mam nadzieję, że bez pomyłki..
29 kwi 17:44
Kejt: ups..z rozpędu rozwiązałam cały..
29 kwi 17:46
Czarny: dziękuje bardzo
29 kwi 17:49
Czarny: mam do Cb jesze jedno pytanie a w zasadzie dwa
1. czy jesteś nauczycielem?
2. I dlaczego z takim zapałem pomagasz innym?
29 kwi 17:52
Kejt: och, wywiad

1. nie, jestem nauczycielem tylko uczniem.
2. pomaganie tu traktuję jako swoje przygotowanie do matury, ale również dlatego, że jestem
uzależniona od matematyki
29 kwi 17:58
Kejt: teraz ja mam pytanie.. po co te pytania?
29 kwi 17:58
Czarny: o.. dziewczyna

, dlaczego pytam

?...pytam tak ze zwykłej ludzkiej ciekawości, więc proszę
nie odbieraj tego w zły sposób
29 kwi 18:02
Kejt: nie odbieram tak, pytam, bo pierwszy raz się mnie o to zapytano.
29 kwi 18:03
Czarny: dosyć często korzystam z tej stronki i zauważyłem że bardzo często pomagasz uczniom w nauce
matematyki, takich ludzi cenie
29 kwi 18:10
Kejt: cieszę się, że ktoś to zauważa

widać często mi się nudzi
29 kwi 18:12
Czarny: lub nieświadoma chęć niesienia pomocy innym
29 kwi 18:21
Czarny:
29 kwi 18:42