matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
andzia:
rozwiaz rownanie 3x
3
−2x
2
−9x+6=0
28 kwi 23:21
Mordo:
3x(x
2
− 3) −2(x
2
− 3) = 0 (3x−2)(x−
√
3
(x+
√
3
) = 0
2
x =
, x=
√
3
, x = −
√
3
3
28 kwi 23:22