:P
ICSP: Tutaj trochę głupot bo chyba to się wyświetla w oknie zadanek


Ostatnio zastanawiałem się nad pewną rzeczą


:
log
2 (−2) =

Sam jakoś nie mogę wpaść jak to zrobić to liczę na waszą pomoc.
Oczywiście chodzi mi o rozwiązanie.
NIE PISAĆ BZDUR ŻE COŚ TAKIEGO NIE ISTNIEJE
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
28 kwi 23:13
28 kwi 23:15
M4ciek:
log
2(−2) = x
2
x = −2
2
x + 2 = 0
2
x+1 = 0
Nie ma takiego x więc wg mnie nie istnieje
28 kwi 23:18
Mamba: logab=c ⇔ a>0 i a≠0 i b>0
28 kwi 23:53
ICSP: dzięki znam definicję logarytmu. Tak samo jak zresztą pierwiastka.
√−9 = 3i v −3i. Zresztą podstawowe(zasadnicze) twierdzenie algebry mówi co innego.
28 kwi 23:57
Bogdan:
Do M4ciek. 2x + 2 ≠ 2x + 1, bo 2x + 1 = 2*2x
28 kwi 23:57