matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze rozwizac
andzia:
rozwiaz nierownosc (x−5)
2
−2(x−5)≤0
28 kwi 23:06
Amadeusz:
Ja Ci rozwiąże, ale maturki za Ciebie nie znam dziecino ;x (x−5)
2
−2(x−5)≤0 (x−5)(x−7)≤0 (x−5)(x−7)=0 x=5 v x=7 x∊<5;7>
28 kwi 23:18