matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
q
Gwizdz:
Rozłóż na czynniki wielomiany: v(x)= 9x
2
− 30x + 25 u(x)= x
3
+ 3x
2
− 4x − 12
28 kwi 21:59
Eta:
1/ W(x)= (3x −5)
2
2/ W(x)= x
2
(x+3) −4(x+3) = (x+3)(x
2
−4)= (x+3)(x−2)(x+2)
28 kwi 22:15