matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
s
House:
Oblicz obwód oraz pole trójkąta równobocznego, wiedząc, że jego wysokość jest równa 10
√
3
28 kwi 21:55
1234:
ze wzoru na wysokość w trójkącie równobocznym obliczysz podstawe.
28 kwi 21:57
Eta:
a
√
3
h=
2
2h
a=
√
3
Ob= 3a=.........
28 kwi 21:57