matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
RealMadryt:
rozwiąż równiania: x
4
' −1=0 x
3
' +x
2
=0
28 kwi 21:52
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1691.html
28 kwi 21:56
Maryjusz:
To pochodne? Czy przypadkowo te ' ?
28 kwi 21:56
K+K:
(x
2
−1)(x
2
+1)=0 (x−1)(x+1)(x
2
+1)=0 x=1 x= −1 x
2
= −1 sprzeczne x
2
(x+1)=0 x=0 x= −1
28 kwi 21:57