rozwiąż nierówność
oblycz: rozwiąż nierówność
(x−3)2 < 2(x+1)2
delta mi się nie zgadza, obliczy ktoś?
28 kwi 21:48
Maryjusz: (x−3)2−2(x+1)2 < 0
x=3 v x=−1
x ∊ (−∞;−1)U(−1;3)U(3;+∞)
28 kwi 21:51
Mamba: x1=−5−2√5
x2=−5+2√5
28 kwi 21:52
WISIA: Δ=3 √14
28 kwi 21:53
oblycz: każdy z was źle! ja zresztą miałem jeszcze inaczej
28 kwi 21:57
;): x2 + 10x − 7 > 0
Δ = 25 + 7
√Δ = 4√2
x1 = −5 − 4√2 x2 = −5 + 4√2
x∊(−∞,−5 − 4√2)∪(−5 + 4√2,∞)
28 kwi 22:05
oblycz: dzienx
28 kwi 22:06
Mamba: x2−6x+9<2x2+4x+4
−x2−10x+5<0 |:(−)
x2+10x−5>0
28 kwi 22:11
Mamba: aaa nie, błąd, sorry
28 kwi 22:12
oblycz: @

skąd z 10
2 wyszło 25
29 kwi 11:22
Artur: x
2 −6x + 9 < 2(x
2 +2x+1)
x
2 −6x +9 < 2x
2 +4x+2
0<x
2+10x−7
Δ=128
√Δ=8
√2
| | −10 − 8√2 | | −10 +8√2 | |
x1= |
| x2= |
| |
| | 2 | | 2 | |
x
1=−5−4
√2 x
2=−5 + 4
√2
x∊(−
∞;−5−4
√2) u (−5−4
√2; +
∞)
29 kwi 11:50