prosze o rozwiązanie i dziekuje
inka: 1.uzasadnij ze nie istnieją takie dwie liczby calkowite ktorych suma jest rowna 23 a ich
iloczyn jest wiekszy od 132
2.rozwiąż równanie
a) 3xdo trzeciej−2xkwadrat−9x+6=0
b) xdo trzeciej−xkwadrat=0
c) 9xdo trzeciej−18xkwadrat −16x−32=0
d) 9xdo trzeciej+27xkwadrat−25x−75=0
e) 27xdo trzeciej+27xkwadrat−25x−25=0
f) 3xdo czwartej−3xkwadrat−9(x−1)(x+1)=0
28 kwi 20:43
bart: 1) x+y=23
xy>132
x=23−y
23y−y
2−132>0
y
2−23y+132<0
Δ=1
y
1=11
y
2=12
y∊(11,12)
y nie nalezy do liczb calkowitych wiec x juz mozemy sobie odpuscic
28 kwi 20:50