matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
rączka:
Wie ktoś jak wpisywać całki oznaczone w wolframie?
28 kwi 19:49
Aga:
28 kwi 19:55
Aga:
Taki przykład. Całka od 0 do 5. Musiałam narysować, bo nie da się tego napisać tutaj
28 kwi 19:55
Aga:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=integral_0^5+x+dxhttp://www.wolframalpha.com/input/?i=integral_0^5+x+dx
28 kwi 19:57
Aga:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=integral_0^5+x+dx
28 kwi 19:58
rączka:
Wszystko jasne, dzięki
28 kwi 20:09
danny:
a nie lepiej użyć MATLABA
28 kwi 20:10
rączka:
Nie wiem, nie próbowałam
28 kwi 20:12
asdf:
5
2
14 cze 20:59
mistrZ:
cos
3
x*sin
2
2x
27 kwi 09:37
mietek:
wiemy
27 kwi 09:52