matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze pomóżcie
tomek:
Wyznacz ciąg geometryczny (a
n
) c a
2
=7, a
4
=28
28 kwi 19:27
Kuba:
a
2
*q
2
=a
4
q
2
=28/7 q=2 a
2
=a
1
*q a
1
=7/2
7
a
n
=
*2
n
2
28 kwi 19:30
Magda:
a
3
2
= a
n
−1 * a
n
+1 a
3
2
=7*28 a
3
2
= 196 a
3
=14 q=14/7=2 a
1
=7/2= 3,5
28 kwi 19:38