ciągi
anita: Oblicz wyrazy czwarty i piaty podanego ciągu geometrycznego:
b) √2−1, 1, √2+1,...
28 kwi 19:25
anita: błagaaam pomóżcie


!
28 kwi 19:46
28 kwi 19:50
28 kwi 20:00
ania: prosze, to dla mnie bardzoo ważne
28 kwi 20:08
anita błagam pomocy !! :(: prosze o pomoc

((:((
28 kwi 20:48
Mamba: a4=3−2√2 chyba
28 kwi 21:30
abc: robisz ze średniej geometrycznej . środkowy wyraz do kwadratu = iloczyn dwóch sąsiednich. czyli
(√2 +1)2 = 1*a4 z tego a4= 3 + 2√2 , to samo z a5
28 kwi 21:32
Maryjusz: q=√2+1
a4=(√2−1)*(√2+1)3
a5=(√2−1)*(√2+1)4
28 kwi 21:33
abc: | | a4 | | a5 | |
q = np. |
| czyli √2+1, a więc |
| = √2 +1 |
| | a3 | | a4 | |
28 kwi 21:34