matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc nie kumam tego
gregor:
wyznacz liczbę a wiedząc że wykres funkcji y=a
x
przeczhodzi przez punkt P=( −4 ,
1
16
)
28 kwi 18:50
K+K:
1
=a
−4
16
1
1
=(
)
4
16
a
1
1
(
)
4
=(
)
4
2
a
a=2
28 kwi 18:54
1234:
po prostu podstaw do równania
28 kwi 18:55
gregor:
WIELKIE DZIĘKIIIIIIIII
28 kwi 19:05