Rozwiąż trójkąt
sprd123: Witam!
Potrzebuję pilnie rozwiązana poniższego zadania:
Rozwiąż trójkąt:
a= 20 , c = 18, γ = 47
0
Prosze o dokładne rozpisani co i jak, jeśli to możliwe, gdyż jestem zielony a mam jutro
sprawdzian.
Pozdrawiam!
28 kwi 18:40
Kuba: napisz gdzie ten kąt leży, przy danych ramionach czy nie?
28 kwi 18:42
K+K: co mam rozwiązać
28 kwi 18:43
sprd123: no własnie mam tylko taką treść zadania, więc pewnie przy tych ramionach co sa napisane ich
długości.
28 kwi 18:44
K+K: o kurna nie zauważyłam tego γ

mały oczopląs
28 kwi 18:45
sprd123: Nie zapominajcie o mnie
28 kwi 19:13
Kuba: Ale chwila co to znaczy rozwiąż trójkąt? Chesz znać jego pole, 3 bok, jego kąty?
28 kwi 19:18
bart: γ bedzie lezec na przeciwko c
28 kwi 19:20
sprd123: tak chce wiedziec to co mozna sie dowiedziec majac te dane.
28 kwi 19:23
bart: β=180
o−γ−α
majac β wyznaczysz latwo trzeci bok trojkata np twierdzeniem sinusow lub poprzez przyrownanie
pol
28 kwi 19:23
sprd123: to mi nic nie powie. eh.. ja potrzebuję krok po kroku i co z czego.
Bo ja nic nie umiem.
28 kwi 19:24
bart: no wiec poczytaj o twierdzeniu sinusow
28 kwi 19:24