matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
hm
hmmm:
ax+b
Czy asymptoty mozna tak wyliczyc? dla y=
x+c
a
−a
y=
a x=
c
c
skad w ogole to wziasc, trzeba na miec sie nauczyc? tego x i y ? spisane z forum, nie ma bledu zadnego?
28 kwi 18:02
hmmm:
−b
x=
tak?
c
28 kwi 18:08