hmmm
Adam:

Dany jest trójkąt równoramienny o ramieniu 4cm i kącie alfa przy podstawie.
Wyznacz funkcję zmiennej α opisującej pole tego trójkąta. Określ dziedzinę tej funkcji i
naszkicuj wykres. Odcyztaj z wykresu , dla jakiego kata α pole tego trojkata jest najwieksze
Za pomoc z góry dziękuję.
| | 1 | |
P= |
| 4*4*sin2α=8sin2α tak? |
| | 2 | |
a reszta zadania? bo nie mam pojecia, tzn wydaje mi sie ze bedzie najwiekszy
jak ma wygladac? wykres?, jak sie wziasc za to?
thx
28 kwi 16:44
Adam: moze ktos zobaczyc moje zadanko?
28 kwi 17:02
Adam: tą zmienna odczytalem dla alfa= h/4, wzialem potem 2 razy α,
ale jak to wyznaczyc?
dzieki
28 kwi 17:04
Adam: prosze o pomoc
28 kwi 17:11
Adam: blagam o pomoc
28 kwi 17:13
28 kwi 17:15
Adam: hmm, a mozna tak jak napisalem to wyznaczyc? czy jak profesjonalnie sie to wyznacza 8sin2α ?
dzieki ISCP, na Ciebie zawsze mozna liczyc
28 kwi 17:19
Adam: jeszcze jedno pytanko, dla jakiego przedzialu odczytuje?
28 kwi 17:25
Adam: z wykresu?
28 kwi 17:25
Adam: do 90 stopni?
28 kwi 17:29
Adam:
28 kwi 17:31
Adam: jak ten kat najwiekszy odczytac? π/2=90stopni a kat w odpowiedzach 45 dlaczego?
28 kwi 17:37
ICSP: przecież sin2x jest namalowany czerowną kreską i przyjmuje on największość wartość w punkcie
| | π | |
|
| . Nie potrafisz czytać wykresów. |
| | 4 | |
28 kwi 17:47
x: ok czaje sory fakt
28 kwi 17:59