matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
suma - ciąg gemometryczny
Kuba:
wyznacz pierwszy wyraz , iloraz i wzór ogólny ciągu geometrycznego, w którym : a) a
3
−a
1
=15 i a
4
−a
2
=6 b) a
3
+a
6
−a
5
=20 i a
2
+a
5
−a
4
=10
28 kwi 16:31
plo:
\27242
30 maj 15:39
ManFanUtd:
a
3
−a
2
=a
2
−a
1
30 maj 16:04