matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
M30:
proszę o pomoc zad.1 jeśli ciąg określony jest wzorem : a
n
=log
2
(4n−3)+log
2
2
n
, to : a
3
= 5 czy a
3
= 1 czy a
3
= 2 czy a
3
= 3 ? zad.2 wyznacz ciąg geometryczny jeśli wiadomo, że a
4
= −40 i a
1
1
= 1280
28 kwi 16:14