proszę o pomoc
Jerzy: x
3+2x
2−6x−12=0
proszę o dokładne rozwiazanie rownania

z góry dziekuje
28 kwi 15:14
bart: x2(x+2)−6(x+2)=0
(x2−6)(x+2)=0
x=√6 u x=−√6 x=−2
28 kwi 15:15
martuniaaa xD: a jak bedzie x
2 (x+2)+6(x+2)=0
to tez bedzie takie samo rozwiazanie
28 kwi 15:18
bart: x
2(x+2)+6(x+2)=x
3+2x
2+6x+12 sama sobie odpowiedz
28 kwi 15:19
Jerzy: również tak samo zrobiłem dziekowac a nie ma tu jakiegoś grafu

28 kwi 15:20
martuniaaa xD: wychodzi ze to samo
28 kwi 15:21
bart: dupa
28 kwi 15:25
monika: nie bo (x2+6) nigdy nie będzie ujemne nie ma takiej liczby co by to zerowało
28 kwi 15:29