matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc potrzebna natychmiast ;) !!
sapcia:
wykaż, że dla każdego kąta ostrego α prawdziwy jest wzór (cosα − cos
3
α) : (sinα−sin
3
α) = tgα
28 kwi 10:27
kachamacha:
cos(1−cos
2
):sin(1−sin
2
)=(cos*sin
2
):(sin*cos
2
)=...
28 kwi 10:29