ciągi i logarytmy
M30: proszę o pomoc :
zad.1. Jeśli ciąg określony jest wzorem : an=log2(4n−3)+log22n, to : a3 = 5, 1, 2 czy 3 ?
zad.2. Wyznacz ciąg geometryczny jeśli wiadomo, że a4=−40 i a11=1280
zad.3. Przedstaw w postaci jednego logarytmu : 3−log0,2x
zad.4. wiedząc, że sinα=23 i α jest kątem ostrym, oblicz wartość wyrażenia :
1cos2α − 1sin2α
28 kwi 09:40
kachamacha: a3=log29+log28=log272 hmm czy gdzies się pomyliłam?
28 kwi 10:05
DasAuto: nie , nie pomyliłaś się to samo mi wyszło
28 kwi 10:07
kachamacha: zad 3
| | 0,008 | |
3−log0,2x=log0,20,008−log0,2x=log0,2 |
| |
| | x | |
28 kwi 10:08
kachamacha: zad 4 odszukaj cos ze wzoru jedynkowego
28 kwi 10:09