matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
olka:
wiedząc że log5 4=a i log5 14=b, wyznacz za pomocą liczb a,b liczbę log5 7
27 kwi 21:49
roxana:
a= log
5
4=log
5
2
2
=2log
5
2
a
=log
5
2
2
b=log
5
14=log
5
(2*7)=log
5
2+log
5
7
a
za log
5
2 podstawiam
2
a
b=
+log
5
7
2
a
log
5
7=b−
2
Nie wiem, sprawdźcie mnie czy dobrze kombinuję...
27 kwi 22:16