FUNKCJE Podaj interpretację geometryczną układu
NEYTI: Podaj interpretację geometryczną układu
| | ⎧ | |x|=|y| − x | |
| | ⎩ | |x| + |y| ≤ 2 |
|
Znajdź wszystkie pary liczb całkowitych spełniające ten układ.
Wiem że końcowym obrazem jest kwadrat o wierzchołkach (2,0),(0,2),(−2,0),(0,−2) wraz z
brzegami, ale jak do tego dojść
27 kwi 19:29
romanooo: narysować

zapisz przedziały :
x≥0, y≥0 ; x<0, y<0 ; x≥0, y<0 ; x<0, y≥0
i w każdym z tych przedziałów rozwiąż te równania
27 kwi 19:31
NEYTI: x≥0 ; y≥0 => y=2x i y≤−x+2
x<0 ; y<0 => y=0 i y≥−x+2
x≥0, y<0 => y=−2x i y ≥x−2
x<0, y≥0 => y=0 i y≤x+2.
tak?
27 kwi 19:44
NEYTI: dobra , już wszystko mam

dzięki
27 kwi 19:46