Analiza zadania
sewer: Znajdź równanie prostej przechodzącej przez punkt (2,1) która jest równoległa do prostej 2x −
3y + 1 = 0
Ja napisałem to zadanie tak:
2x−3y+1=0
−3y = −2x + 1 / (−3)
y = 2/3 x − 1/3
1 = 2/3 razy 2 + b
1 = 2 + b
−1 = b
y = 2/3x − 1
Jeśli coś źle, pisać koniecznie.
27 kwi 19:09
R2D2: 2x−3y+1=0
−3y=−2x−1
y=2/3x+1/3
27 kwi 19:12
27 kwi 19:15
sewer: A no faktycznie

A dalej to będzie tak?
y=2/3x + 1/3
1= 2/3 razy 2 + b
1 = 4/3 + b
− 1/3 = b
27 kwi 19:15
sewer: Ok, dzięki za poświęcenie minutki czasu ; )
27 kwi 19:16
bachus: y=2/3x − 1/3
27 kwi 19:22