szpilka: Dane jest równanie zmiennej x z parametrem m, m∊R
(m+1)(14)x−4m(12)x+m+1=0
Proszę o pomoc. Nie wiem jak mam traktować te x (?!) bo dalej to Δ<0?
27 kwi 16:20
szpilka: Proszę, niech ktoś chociaż powie jak mam to ugryźć
27 kwi 16:25
saus: Żebyś ruszyła głową i zapamiętała na dłużej, proszę − oto wskazówka
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
( |
| )x = ( |
| * |
| )x = ( |
| )2x |
| | 4 | | 2 | | 2 | | 2 | |
| | 1 | |
Za ( |
| )x wstaw zmienną np. t i oblicz równanie kwadratowe. |
| | 2 | |
27 kwi 23:04
szpilka: Ha!
no tak.
dzięki wielkie!
zapamiętam

na szczęście matura za rok, juhu!
27 kwi 23:12