oblicz
prosze o pomoc baaardzo pilne :((: oblicz log616 gdy log312=a
25 lut 19:39
Bogdan:
Rozwiązuję
25 lut 21:07
Bogdan:
log312 = a → log3(3*22) = a → log33 + 2log32 = a
1 + 2log32 = a → 2log32 = a - 1
log616 = log624 = 4log62 = 4* log32 / log36 = 4log32 / log3(3*2) =
= 4log32 / (log33 + log32) = 4log32 / (1 + log32) =
= 4*2log32 / (2 + 2log32) = (a - 1) / (2 + a - 1) = (a - 1) / (a + 1)
25 lut 21:18
Eta:
tak i mnie wyszło

Witam Bogdanie!
25 lut 21:24
Bogdan:
Witam Eto.

Dzisiaj mamy tutaj dużo pracy, pozdrawiam.
25 lut 21:30
prosze o pomoc baaardzo pilne :((: dziekuje jesteście wspaniali
25 lut 21:43