matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
blagam o pomoc
agnieszka:
oblcz : (2*
√
3
/2+
√
3
)
2
−(4*
√
2
/2+1)
2
27 kwi 16:03
M:
18 mar 14:48
M:
16 cze 06:00
Jolanta:
O ile dobrze odczytalam
2
√
3
√
2
(
+
√
3
)
2
−(4*
+1)
=
(
√
3
+
√
3
)
2
−(2
√
2
+1)
2
=
2
2
(2
√
3
)
2
−(4*2+4
√
2
+1=4*3−9−4
√
2
=3−4
√
2
16 cze 12:47