Oblicz długości boków
mloda170: Oblicz długości boków trójkąta |ABC| , gdy |BC|=2 i sinα=
14
Danke
27 kwi 15:02
mloda170: Oblicz wartośc wyrażenia :
a) 3tg60
o+tg45
o+2sin30
o−2tg
245
o
b) sin44
ocos46
o+cos44
osin46
o
jakby ktoś mógł to zrobic tak abym odrazu skumała w jaki sposób się to oblicza, to byłabym
wdzięczna
27 kwi 15:07
mloda170:

Oblicz obwód i pole trójkąta ABC
kąt A = 60
o
kąt B=45
o
|BC| = 2
√2
27 kwi 15:11
..: 3) twierdzenie sinusów
27 kwi 15:12
ICSP: sinusów po co?
27 kwi 15:12
mloda170: W trójkącie prostokątnym suna sinusów kątów ostrych jest równa 23 , oblicz iloczyn
cosinusów kątów.
Bóg zapłać.
27 kwi 15:12
ICSP: CD to wysokość wiec bez problemu można obliczyć CD i BD.
27 kwi 15:13
..: do szybkiego wyliczenia AC choćby
27 kwi 15:13