Trzeci wyraz ciągu geometrycznego jest równy
P: Trzeci wyraz ciągu geometrycznego jest równy 4 , a czwarty wyraz tego ciągu jest równy (−2) .
Pierwszy wyraz ciągu jest równy ?
27 kwi 14:58
ICSP: 16
27 kwi 14:58
P: zastanawiałem się czy to może byc takie proste
27 kwi 15:01
ICSP: nie może tylko jest.
27 kwi 15:01
sowa:
16, −8, 4, −2,............
27 kwi 15:02
ICSP: Witam sowę
27 kwi 15:03
P: | | 2−n | |
Dany jest ciąg (an) określony wzorem an=(−1)n |
| dla n≥1.Oblicz a2 i a5. |
| | n2 | |
27 kwi 15:07
27 kwi 15:09
P: Podaj przykład liczb całkowitych dodatnich a i b , spełniających nierówność
27 kwi 15:19
ICSP:
Wybierz sobie jakieś.
27 kwi 15:22
P: Nie pomyślałem o rozszerzeniu ułamka
27 kwi 15:24
P: Dany jest prostokąt o bokach a i b oraz prostokąt o bokach c i d . Dł. boku c to 90% długości a
. Długość boku d to 120% dł. boku b . Oblicz ile procent pola prostokąta o bokach a i b
stanowi pole o bokach c i d ?
27 kwi 15:30
ICSP: P = a*b = ab
| | 9 | | 12 | | 108 | |
P = cd = |
| * |
| ab = |
| ab |
| | 10 | | 10 | | 100 | |
27 kwi 15:32
P: Rozwiąż równanie x3−122+x−12=0
27 kwi 15:37
P: brak rozwiązań ?
27 kwi 15:37
P: czy będzie tylko 1 rozwiązanie 12 ?
27 kwi 15:39
ICSP: x3 − 12x2 + x − 12 = x2(x−12) + 1(x−12) = (x2 + 1)(x−12)
(x2 + 1)(x−12) = 0 ⇔ x = 12 v
27 kwi 15:40
P: a co robimy z tym nawiasem (x2+1) ?
27 kwi 15:41
ICSP: x2 + 1 = 0 ⇔ x2 = −1 − brak rozwiązań.
27 kwi 15:43