:)
freedom of mind: Suma N poczatkowych wyrazor pewnego ckiagu artmetycznego dana jest wzorem
S
n=n(n+2) Oblicz pierwszy wyraz i roznice tego ciagu.
prosze o wytlumaczenie dzieki
27 kwi 14:51
..: S1=3 S2=8 a2 = S2−a1 r=a2−a1
27 kwi 15:02
freedom of mind: hmm nie chce wyjsc
S2=2(2+2)=8
S3=3(3+2)=15
s4=4(4+2)=24
S1=1(1+2)=3
a1=3?
a1+a2=8
3+a2=8
a2=5
a2−a1=r
5−3=2
r=2?
27 kwi 15:02
..: I ten wynik jest zły ?
27 kwi 15:04
freedom of mind: nie mam odpowiedzi
27 kwi 15:08
..: teraz sie przyglądnąłem i różnica nie jest stała więc zobacz dokładnie czy dobrze przepisałeś
treść
27 kwi 15:10
..: a nie sory dobrze jest
27 kwi 15:11
ICSP: an = Sn+1 − Sn. Chyba tak to było aczkolwiek nie pamiętam tego dokładnie.
27 kwi 15:11