Oblicz wartość y
RaV8: Dane są trzy punkty: C = (0, y), A = (−2, 5) i B = (4, −1).
Wiedząc że odległość między punktami C i A jest taka sama jak odległość między C i B podaj
wartość y.
27 kwi 13:37
..: no wzór na długość odcinka i AC=CB podnosisz do kwadratu a dalej wyliczasz y
27 kwi 13:49
RaV8: Prosiłbym mimo wszystko o rozwiązanie tego przykładu. Miałbym już wzór na którym mógłbym
bazować rozwiązując zadania tego typu. z góry dziękuję
27 kwi 14:30
27 kwi 14:32
27 kwi 14:33
RaV8: Wielkie dzięki za pomoc.
27 kwi 14:42